Biblioteksmedier overtager Introduktion til Bogsæsonen

12-12-2013 af Anette Lerche
Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse har besluttet, at 2013 blev sidste år, hvor Bibliotekarforbundet arrangerede Introduktion til Bogsæsonen. Fra næste år vil Biblioteksmedier stå for det populære arrangement, der præsenterer årets bogudgivelser. Efter samme koncept, lover de.

Årets bogsæson har altid været et arrangement med meget trofaste og tilfredse deltagere. Og en af disse deltagere er Morten Berdiin, bibliotekar i Aabenraa. Han undrer sig over, hvorfor Bibliotekarforbundet ikke længere vil stå for Introduktion til Bogsæsonen. 

- Det er en fornøjelse at komme og blive inspireret og få et godt overblik over, hvad der er kommet af nye udgivelser. Oplægsholderne er suveræne til at formidle deres kærlighed og glæde ved sprog og litteratur, så de giver et kick til os, der deltager.

Han synes, at det er ærgerligt, at Bibliotekarforbundet ikke længere skal stå for et arrangement, der gav ham føling med, hvad der kommer af bogudgivelser, især når materialevalget ikke længere foregår lokalt.

- Der er rigtig mange lånere, der vægter den personlige kontakt, formidling og dialog med bibliotekarerne, og på Introduktion til Bogsæsonen får man bagagen fyldt op, så man kan give de tips, lånerne efterspørger, siger Morten Berdiin.

Vi satser på kompetencer

Bibliotekarforbundets formand Søren Kløjgaard er også stødt på flere medlemmer, der gerne vil have en forklaring på, hvorfor det nu skal være slut med Årets Bogsæson.

- Det er en beslutning, der er truffet af forbundets hovedbestyrelse, forklarer han. 

Bestyrelsen mener ikke, at det er en opgave for Bibliotekarforbundet at arrangere den type arrangementer længere.

- Vi ser hele tiden på og prioriterer vores tilbud, og da der har været en dalende tilmelding i de seneste år, og vi samtidig kan se, at visse Centralbiblioteker laver lignende tiltag, så besluttede bestyrelsen at nedlægge arrangementet, siger Søren Kløjgaard. 

I stedet satser man på at udvikle tilbud, der sikrer, at medlemmernes kompetencer er opdateret.

Nye er klar til at tage over
Det er ikke første gang, at Årets Bogsæson har stået over for at blive nedlagt. I 2007 overtog Bibliotekarforbundet arrangørrollen fra Boghandlerforeningen, som ikke længere følte, at det var deres opgave at stå for arrangementet, fordi hovedparten af deltagerne var bibliotekarer. 

Siden hen er over 3.000 deltagere blevet klogere på nyudgivelser, men nu vurderer Bibliotekarforbundet altså, at det er på tide at andre tager over. Og den opgave er der uden de store problemer fundet en aftager til. Biblioteksmedier har meldt sig under fanerne, og man har allerede truffet aftaler med de populære oplægsholdere.

- Vores plan er, at vi overtager Årets Bogsæson og kører samme koncept, dog muligvis på Centralbibliotekerne i stedet for hoteller, som i dag. Vi forventer, at det løber af stablen i november 2014, og at dagen, lige som den er det nu, bliver en god blanding af hyggedag og fagligt indhold, forklarer Pia Maiken Henriksen, der blandt andet står for kundeservice og PR i Biblioteksmedier.Skriv en kommentar