Bred opbakning til Danskernes Digitale Bibliotek

04-09-2013 af
I alt 89 kommuner har tilsluttet sig samarbejdet om Danskernes Digitale Bibliotek. Dermed er målet for 2014 allerede opfyldt.

Danskernes Digitale Bibliotek kan glæde sig over bred kommunal opbakning. 89 kommuner har allerede nu tilsluttet sig samarbejdet - dog har nogle taget forbehold for, at de endnu ikke fået ja til slutningen fra deres lokale politikere. Dermed er 85 procent af befolkningen sikret adgang til det fælles digitale bibliotek, og målet om at dække 60 procent af danskerne inden 2014 allerede opfyldt.

Formand for koordinationsgruppen i Danskernes Digitale Bibliotek, Rolf Hapel, forvaltningschef i Aarhus Kommune glæder sig over den brede opbakning. Det vil gøre det muligt at sikre borgerne adgang til et rigt og kvalitativt digitalt tilbud, vurderer han.

- Det er et flot resultat, der viser, at vi som sektor har fornyet traditionen for samarbejde gennem et strategisk fællesskab, som er bæredygtigt i forhold til indkøb og formidling af digitalt indhold.

Dykker man længere ned i tallene, kan man se, at mens der er bred opbakning til både basispakken og indkøbsmodellen, som 89 af kommunerne har sagt ja tak til, så er der færre biblioteker, der også har sagt ja tak til den fælles hjemmeside struktur. Her har 68 kommuner sagt ja.

En af de kommuner, der endnu ikke har tilsluttet sig Danskernes Digitale Bibliotek er Københavns Kommune. Der har også tidligere - i begyndelsen af 2012 -  lydt kritik af processen omkring Danskernes Digitale Bibliotek fra kulturborgmester Pia Allerslev (V), der blandt andet mente, at man ikke i høj nok grad drog nytte af de allerede ekisterende kommunale erfaringer omkring fremtidens digitale bibliotek.

 

 

Skriv en kommentar