Bud på fremtidens fysiske bibliotek

26-09-2013 af Sabrine Mønsted

Et nyt interaktivt katalog på nettet skal give inspiration til helt nye rum og funktioner på biblioteket. Kulturstyrelsen og Realdania er pengemændene bag kataloget, og arkitektfirmaet SIGNAL har tænkt de kreative tanker.

Bag den måske knap så fængende titel Modelprogram for folkebiblioteker finder man et website, der skal fungere som et idekatalog for biblioteksudviklere. Kataloget kommer med ideer og konkrete bud på, hvordan fremtidens folkebiblioteker kan indrettes fysisk.

»Folkebiblioteket er det lokale kulturtilbud, som flest bruger, og det findes i alle landets kommuner. Det er meget vigtigt, at vi sikrer, at biblioteket også i fremtiden matcher borgernes mange forskellige behov«, siger kontorchef i Kulturstyrelsen Tine Vind i en pressemeddelelse.

Det endelige katalog blev lanceret den 25. september, men har været længere tid undervejs og har i løbet af det sidste år haft inddraget biblioteksledere og -udviklere, kulturpolitikere og folk fra forvaltningen i processen.

Tre kommuner er også undervejs blevet udvalgt blandt i alt 40 interesserede til at deltage i en designworkshop med arkitektfirmaet bag kataloget. Blandt andet Sønderborg kommune, der skal bygge et nyt multikulturhus på havnen med et budget på over 90 millioner kroner.

Også Billund kommune er udvalgt. Kommunen skal nyindrette deres lokalafdeling i Billund, hvor biblioteket skal udgøre et element i kommunens vision om at skabe Børnenes Hovedstad. Samtidig skal biblioteket indrettes som åbent bibliotek og dansk og internationalt borgerservicecenter.

Find kataloget på www.modelprogrammer.kulturstyrelsen.dk  

Skriv en kommentar