DDB skal gå forrest i forhandlinger

11-12-2013 af Sabrine Mønsted
DDB’s strategimøde den 2. december gav mere klarhed om rollefordelingen mellem eReolen og Danskernes Digitale Bibliotek, mener bibliotekschef Marianne Aastrup i Rudersdal Kommune.

»Det skal være éntydigt for de forskellige leverandører, at indkøb og forhandling varetages af DDB, og det er jo det, der ligger i kortene nu vedrørende eReolen«, skriver bibliotekschef i Rudersdal Kommune Marianne Aastrup i en mail til Perspektiv. 

Hun var initiativtager til et brev til formanden for eReolen med et ønske om, at eReolen blev overdraget til DDB og ikke blev til en selvstændig forening. 38 bibliotekschefer var medunderskrivere af brevet. 

Men nu er der i første omgang gydet olie på bibliotekschefernes bekymringer. Budskabet på strategimødet den 2. december for DDB, var, at DDB skal være involveret i alle typer af forhandlinger for eReolen, også selvom eReolen er organiseret som en forening. 

»Det er aftalt, at eReolen og DDB indgår en samarbejdsaftale som præciserer, hvordan samarbejdet skal fungere. Og at DDB skal være involveret i alle typer af forhandlinger. Afhængig af projektets karakter kan rollen variere, men forlagene bliver informeret om, at den overordnede indgang til e-bøger på bibliotekerne er DDB«, skriver Marianne Aastrup. 

»Så jeg tænker sagen falder på plads i god ro og orden med henblik på at efterleve bibliotekernes ønske om at indkøb, forhandling og så videre skal varetages af et professionelt team i DDB. 


Læs også Uenighed om kurs for eReolen


 


Skriv en kommentar