Digitalt indfødte definerer fremtiden

20-11-2013 af Sabrine Mønsted
Danmark kommer på en 6. plads, når det handler om antallet af digitalt indfødte unge, overhalet af lande som Sydkorea, Holland og Finland.

© 2013 Georgia Institute of Technology


»Et lands fremtid bliver defineret af dets unge og af teknologi«, siger den amerikanske forsker og professor Michael Best fra Georgia Institute of Technology. 

Han står bag en undersøgelse, der måler antallet af et lands digitale indfødte. Det er en myte, at alle unge i dag sidder klistret til internettet. Kun 30 procent af verdens unge mellem 15 og 24 år har været aktive på internettet i mindst fem år, viser hans undersøgelse.

Danmark kommer på en 6. plads med 96,9 procent af de unge, der er digitalt indfødte, forstået som unge, hvor teknologi har været en naturlig del af deres liv fra fødslen, og overhaler blandt andre USA, hvor 95,6 af de unge er digitalt indfødte. 

Sydkorea er det land i verden, hvor flest unge kan kaldes digitalt indfødte med 99,6 procent, mens de ti lande nederst på listen er afrikanske og asiatiske lande, hvor der ofte har været konflikter og begrænset internetadgang.

Ifølge Michael Best er det afgørende for et land at ungdommen behersker teknologien.
»Lande med en høj andel af unge, som allerede er online, er i en position til at kunne definere og lede morgendagens digitale epoke«. 


Læs mere Where in the World are Young People Using the Internet


Skriv en kommentar