Forlag hilser Mofibo velkommen

27-08-2013 af Sabrine Mønsted
Forlagene anerkender den nye abonnementstjeneste for e-bøger Mofibo for at skaffe kunder. De er spændt på, hvordan tjenesten udvikler sig, og hvilke andre spillere der kommer på banen.

Mofibo gik i luften i juli måned, og indtil videre er forlagene godt tilfredse.

Både Gyldendal og Lindhardt og Ringhof anerkender Mofibo for at være med til at finde kunder til e-bøgerne, og for forlagene ændrer det ikke på deres salg, at det er en abonnementstjeneste.

- Som producent skal vi honorere forhandlerne for at finde kunderne. Vi har sikret os, at hver eneste gang en bruger af Mofibo læser mere i en af vores titler end i den gratis prøve, så falder der betaling. På den måde er Mofibo en forhandler, der køber vores bøger på samme måde som andre forhandlere, siger koncerndirektør i Gyldendal, Tine Smedegaard Andersen.

Direktør for forretningsudvikling på forlaget Lindhardt og Ringhof, Cliff Hansen, mener også, at netop abonnementstjenester giver mening for forbrugerne.

»Og når Mofibo kan skabe en model, der er bæredygtig også set med forfatternes og forlagenes øjne, så er det interessant«, siger han til Berlingske Tidende. Han vurderer, at den omsætning, som abonnementstjenesten kan koste forlagene, bliver opvejet af, at modellen trækker nye kunder til, blandt andet folk, som ikke normalt kommer i en boghandel.

Men både Gyldendal og Lindhardt og Ringhof følger nøje, hvordan e-bogsmarkedet udvikler sig. 

- E-bogsmarkedet er stadig meget lille i Danmark, og det bliver spændende at se, om bogforbruget kan overføres til e-bøger, eller hvor stor en andel der bliver overført. Det er slet ikke til at vide, siger Tine Smedegaard Andersen.

- Vi håber som alle andre, at Mofibo og eventuelt andre abonnementstjenester kan skabe vækst i markedet for e-bøger og skabe nye måder, som forbrugerne konsumerer e-bøger på, og at det vil genaktivere ældre titler i vores bagkatalog, siger hun.

Læs interview med idemanden bag Mofibo, Morten Strunge, i næste nummer af Perspektiv, der udkommer 26. september.

Skriv en kommentar