Frivillige kræver også ledelse

28-05-2013 af Anette Lerche
Det offentlige bruger flere frivillige end tidligere, og det kalder på nye former for ledelse. For hvordan motiverer man en frivillig, der udelukkende kommer i sin fritid og kan stoppe med dags varsel?

Så snart du lukker frivillige ind på arbejdspladsen, så skal du være klar til at slippe kontrollen. Det er en af pointerne i det inspirationskatalog, Væksthus For Ledelse har lavet om ledelse af frivillige.

Samtidig skal du være indstillet på, at du som leder må acceptere et eventuelt nej fra en frivillig, hvis vedkommende ikke har lyst til at påtage sig en opgave. Det er også vigtigt, at der er afsat ledelsesmæssige ressourcer til de frivillige, for frivillige har i høj grad brug for anerkendelse, og både personale og frivillige skal briefes grundigt omkring forventningerne til samarbejdet.

Rådene kommer fra ledere, der allerede har erfaring med arbejdet med frivillige, og de er blevet samlet i inspirationskataloget. En vigtig pointe fra flere erfarne ledere af frivillige er for eksempel, at frivillige ikke skal løse driftsopgaver, men være et ekstra tilbud. Blandt andet siger HR- og udviklingskonsulent Dorte Askholm fra Aalborg Universitetshospital:

- Frivillige gør hospitalet mere menneskeligt, men må aldrig blive uundværlige. Deres arbejdsopgaver er klart definerede og clearet med medarbejdernes faglige organisationer. Alligevel kan den frivillige eller afdelingen komme i tvivl, og så skal de spørge mig, forklarer hun.

Læs mere om brugen af frivillige her

Skriv en kommentar