Kommunerne skal give lyst til læsning

19-09-2013 af Anette Lerche
Kulturminister Marianne Jelved (R) drømmer om at få de 40 procent af danskerne, der sjældent eller aldrig læser, til at læse mere. Kampagnen hedder Danmark Læser og i første omgang inviterer kulturministeren kommunerne til at byde ind med ideer til, hvordan nye målgrupper kan få glæde af skønlitteraturen.

Kulturminister Marianne Jelved (R) vil i kontakt med de danskere, der sjældent eller aldrig læser skønlitteratur. Derfor opfordrer hun kommunerne til at byde ind med projekter, hvor de samarbejder med for eksempel arbejdspladser eller idrætsklubber, for netop at komme i berøring med de danskere, der ikke læser.

Indtil den 1. oktober kan kommunerne søge om at få besøg af en innovationskonsulent, betalt af Kulturministeriet, for sammen at afholde en ideworkshop for at generere gode ideer.

Ideerne skal samles til et projekt, der kan deltage i kapløbet om at blive en af landets 12 modelkommuner, der kan få op imod en halv million kroner til deres læseprojekter. Det kræves dog samtidig, at der er en lokal medfinansiering enten i form af kommunale midler eller sponsorstøtte.

Tilmeldingsfristen til forsøget er den 31. oktober, og det er muligt at læse mere om på projektet på Danmark Læsers hjemmeside.

 

 


Skriv en kommentar