Kritik af bibliotekernes udlåns-app

03-10-2013 af Sabrine Mønsted
Folkebibliotekernes nye app, der skal sikre e-bøger mod piratkopiering, møder, ifølge dr.dk, kritik fra brugerne. Teknikken er for dårlig. Formand for eReolen Jakob Heide siger, at problemerne er ved at blive løst.
App’en fryser fast, der mangler sidetal og lyset kan ikke indstilles, men værst er, at man ikke længere kan læse lånte e-bøger på en e-bogslæser, lyder kritikken.

Tidligere kunne man låne e-bøger til tablets og e-bogslæsere, men bibliotekerne har valgt kun at udlåne e-bøger gennem en app til Android- og Apple-tablets for i større omfang at undgå piratkopiering.

Opdatering er på vej
Formand for eReolen og leder af Københavns Hovedbibliotek, Jakob Heide Petersen, siger til dr.dk, at han er opmærksom på den kritik, app’en har fået af brugerne. Flere af de tekniske problemer er ved at blive løst, og der er en opdatering på vej i begyndelsen af november.

I forhold til kritikken af, at det ikke længere er muligt at læse på e-bogslæsere, henviser Jakob Heide Petersen til, at antallet af unikke brugere er lige så højt i september som i august, før app’en blev lanceret.

- App’en gør det nemmere at låne e-bøger, så jeg tror, at vi har fået nogle nye brugere, mens vi måske også har tabt nogle, siger han og vurderer, at opdateringen betyder, at flere kommer til.

 Læs artikel på www.dr.dk


Skriv en kommentar