Kvinder skal spare mere op til pensionen

21-02-2013 af Anette Lerche
Den stigende gennemsnitsleveralder betyder, at især kvinder skal være opmærksomme på, om de får sparet nok op til deres pension, viser beregninger fra Danica Pension.

Når en kvinde i dag fylder 65 år, kan hun forvente at leve i 20 år endnu Det er i hvert fald hvad statistikken siger. Men det er ikke sikkert, at hendes pensionopsparing er beregnet til at holde helt så langt.

Ifølge Danica Pension skal en kvinde, der har en årlig indkomst på 450.000 kroner have sparet 4,2 millioner kroner op, hvis hun går på pension som 65-årig. Dette  beløb inkluderer ud over pensionen også eventuel friværdi i bolig, opsparing i værdipapirer med mere. For mændenes vedkommende kan de nøjes med et mindre beløb – ganske simpelt fordi de ikke kan forvente at leve helt så længe som kvinderne.

Danica Pension er ikke det eneste pensionsselskab, der i øjeblikket sætter fokus på, om danskerne sparer nok op til deres pension.  PFA Pension har i en kampagne forsøgt at få danskerne til at beregne, om de sparer nok op til deres pension ved at få dem til at tage en test, der beregner deres såkaldte pensionstal.

Den test kan du tage her.

Skriv en kommentar