Ledelse i globalt perspektiv

19-03-2013 af Sabrine Mønsted
Ledelsesstilen på danske biblioteker er kendetegnet ved at have mindre struktur, være mere personaleorienteret og have flere impulsive opgaver end for eksempel i Tyskland, konkluderer professor på IVA Niels Ole Pors, medredaktør og forfatter til bogen Library Leadership in the United States and Europe.

Bogen er ikke en bog i ledelse, men om ledelse understreger Niels Ole Pors, der er medforfatter og redaktør på bogen Library Leadership in the United States and Europe.

Målet har været at undersøge ledelsesteori på tværs af lande, og hvordan viden om ledelsesteori kan bidrage i forhold til bedre ledelse i den virkelige verden. I alt er 160 studier om ledelse fra over 100 lande inddraget i bogen.

Der tegner sig et billede af en skandinavisk ledelsesstil, hvor der er hurtigere til beslutningerne om for eksempel nye projekter end for eksempel i Tyskland, hvor vejen er længere og tungere. Der er en større grad af kontrol, hvor man som leder sikrer sig, at resultatet af et projekt opvejer arbejdet, før man går i gang.

Personalet i de tyske undersøgelser vurderer også, at lederens og mellemlederens faglige baggrund er afgørende, altså at de er uddannet inden for det fag, de leder i.

- Den tankegang forlod vi til en vis grad i Danmark omkring år 2000, hvor ledelse mere blev set som et fag i sig selv, og vi så en erkendelse af, at man ikke nødvendigvis er en god biblioteksleder, fordi man er en god bibliotekar, siger Niels Ole Pors.

Bogen Library Leadership in the United States and Europe: A Comparative Study of Academic and Public Libraries udkom i januar 2013.

Skriv en kommentar