Ledere savner fælles digitalt fodslag

14-02-2013 af Sabrine Mønsted
På Bibliotekschefforeningens årsmøde i Vejle den 7. og 8. februar efterspurgte bibliotekslederne mere fælles fodslag i forhold til bibliotekernes digitale løsninger.

- Som det er i dag, er der rigtig mange, der byder ind på bibliotekernes digitale løsninger som DBC, Statsbiblioteket, Ting og nu Danskernes Digitale Bibliotek. Hver har de et formål og nogle ideer om, hvordan det skal gøres, men det var meget væsentligt for mange af deltagerne på årsmødet, at vi arbejder på større fællesskab og entydighed omkring de digitale løsninger, forklarer Bibliotekschefforeningens formand Mogens Vestergaard.

Han oplevede en bred opbakning til Danskernes Digitale Bibliotek fra bibliotekslederne, men også en utålmodighed om at komme i gang både med infrastrukturen og indholdet.

ebib ikke godt nok
Udlån af e-bøgerne var også til debat på årsmødet. Forlagenes nye portal ebib.dk, hvor bibliotekerne kan købe adgang til e-bøger, var der ikke tilfredshed med.
Kritikken går på, at modellen er baseret på den analoge verden og ikke er fair over for bibliotekerne. Alligevel har Gentofte og Vejle Centralbiblioteker i første omgang valgt at forsøge sig med ordningen for at få nogle erfaringer, som andre biblioteker også kan have gavn af.

Bibliotekets position 
Det overordnede tema på årsmødet var, hvor velfærdssamfundet bevæger sig hen, og input til, hvilken rolle biblioteket spiller i et demokrati og i et velfærdssamfund, der måske er under afvikling.

Se mere om årsmødet på Bibliotekschefforeningen hjemmeside

Skriv en kommentar