Planer om administrativt samarbejde

06-06-2013 af
I maj annoncerede Dansk Journalistforbund og Bibliotekarforbundet deres planer om at undersøge mulighederne for et administrativt samarbejde. Disse undersøgelser forventes iværksat efter sommerferien.
De to forbund har afholdt det første indledende møde og her blev det besluttet, at der skal regnes mere konkret på de mulige gevinster ved et administrativt samarbejde efter sommerferien. Sideløbende er der en lige så vigtig proces i Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse, hvor man ser på, hvad man gerne vil opnå med et administrativt samarbejde. Det drejer sig om at se nærmere på de tre parametre: konkurrencedygtigt kontingent, flere medlemstilbud og en stærk interessevaretagelse.

På mødet blev der lagt stor vægt på, at hverken Dansk Journalistforbund eller Bibliotekarforbundet er interesseret i en fusion.

Dansk Journalistforbund er netop nu i en proces med Kommunikation og Sprog, hvor man undersøger mulighederne for en fusion mellem de to forbund. Denne fusion kan blive en realitet i 2015, men denne proces har ikke nogen indflydelse på det mulige administrative samarbejde, som Bibliotekarforbundet og Dansk Journalistforbund overvejer at indgå, gjorde Pernille Drost klart.

Skriv en kommentar