Referencefaggruppen klarede skærene

19-04-2013 af Anette Lerche
Referencefaggruppen har i den seneste periode kørt med en bestyrelse på kun tre mand. Det var for få, og derfor skulle der flere kræfter til for at sikre faggruppens overlevelse.

Faggrupperne er mere vigtige end nogensinde. For i takt med, at bibliotekerne er trængte og hverken har penge på uddannelseskontoen eller medarbejdere nok til at klare en vagt, når kollegaen er på kursus. Hvem skal så sikre en faglig udvikling af bibliotekarerne? For Tina Woge Nielsen, bestyrelsesmedlem i Referencefaggruppen og bibliotekar i Esbjerg er svaret enkelt nok.
- Vi som faggruppe kan lave arrangementer med power, og vi har endda pengene til at tiltrække de store navne, som det ellers kun er Bibliotekschefforeningen, der har råd til. 

Fagligt løft
For hende er der ingen tvivl om, at det er på grund af det faglige indhold, at hun er villig til at investere tid og kræfter i arbejdet i en faggruppebestyrelse.
- Jeg møder bibliotekarer fra andre steder, der gør tingene på en anden måde. På den måde bliver jeg sparket bagi, og jeg lærer noget af det. Man må ikke kun overlade det faglige initiativ til ledelsen, for min fornemmelse er, at mange steder er det faglige input ikke så vigtigt længere. Men det kan faggrupperne så være med til at løfte.

Ny og større bestyrelse
På en generalforsamling i april var det Referencefaggruppens overlevelse, der var på dagsordenen. For i den afgående bestyrelse var man enig om, at tre mennesker ikke var nok til at klare driften af en hjemmeside og organiseringen af flere store temadage. Der skulle flere bibliotekarer til, og den holdning delte faggruppens medlemmer på generalforsamlingen. Derfor tæller bestyrelsen nu hele fem medlemmer, samt en suppleant. 
Se mere på referencefaggruppens hjemmeside

Skriv en kommentar