Rift om penge til digitale projekter

21-11-2013 af Sabrine Mønsted

Kulturstyrelsens udviklingspulje er populær blandt skole- og folkebiblioteker. Styrelsen har modtaget 100 ansøgninger til projekter til i alt 37,5 millioner kroner.

Der er masser af bud på, hvordan folke- og skolebiblioteker skal udvikle sig. Flere ideer end tidligere handler om digitale medier. Såsom at styrke børns læselyst via digitale medier eller skabe brugerinddragelse via både fysiske og virtuelle klubber. 

Blandt de 100 ansøgninger er der 23 fra skolebiblioteksområdet, mens 19 handler om Det fysiske bibliotek, hvilket er et nyt indsatsområde for Kulturstyrelsen. Ifølge en pressemeddelelse fra styrelsen skal det give folkebibliotekerne mulighed for at arbejde med nogle designudfordringer med udgangspunkt i Modelprogrammet for folkebibliotekerne, som blev lanceret i oktober.

Et andet indsatsområde er Biblioteker og nye brugergrupper, der sammen med Biblioteksbetjening af børn trak 17 ansøgninger til årets udviklingspulje.

Udvalget der afgør, hvilke ansøgninger der får penge, mødes den 9. januar, og ansøgerne får svar inden udgangen af januar.  

Skriv en kommentar