Spotify for e-bøger er en realitet

30-05-2013 af
MOFIBO hedder den nye abonnementstjeneste, som for under 100 kroner om måneden giver læserne fri adgang til et stort antal e-bogstitler.

De fire store forlag: Politikens Forlag, Gyldendal, Lindhardt og Ringhof og People’s Press vil i varierende grad levere bøger til tjenesten, skriver Politiken.

»Jeg tror, vi kommer til at kunne tilbyde halvdelen af de titler, som findes på de aktuelle bestsellerlister, siger ide- og pengemand bag tjenesten den 27-årige Morten Strunge. Han mener, at timingen er rigtig, selv om e-bogssalget i Danmark i dag kun udgør under to procent af det samlede bogmarked. Men for eksempel viser en undersøgelse fra e-bogsforlaget Bookboon.com, at hver tredje dansker regner med at købe deres første e-bog i år.

Formand for Bibliotekarforbundet, Pernille Drost, ser på ingen måde den nye tjeneste som en trussel mod bibliotekerne.

- Bibliotekerne lever af formidling og er ikke en konkurrent til det kommercielle marked. Jeg synes, det er fint, at bogbranchen afprøver forskellige forretningsmodeller. Set fra en kulturpolitisk vinkel vil det kun glæde mig, hvis vi kan sikre, at dansk litteratur har en væsentlig platform på e-bogsmarkedet, som udenlandske tjenester jo ellers nemt kunne få monopol på, siger hun.

Forhandlingerne med forlagene om forfatternes aflønning i forbindelse med MOFIBO er i fuld gang, siger formand for forfatterforeningen, Jo Hermann til Børsen, og Forlæggerforeningens direktør, Christine Bødtcher-Hansen, siger til Berlingske Tidende, at det ikke er til at vide, om danskerne vil tage en abonnementstjeneste til sig, men at det er noget, der skal prøves af. 

Kommentarer (2)

28. oktober 2013 kl. 13:44
test
28. oktober 2013 kl. 14:56
test 2

Skriv en kommentar