Virtuelt bibliotek erstatter hjemmeside

31-01-2013 af Sabrine Mønsted
Frederiksberg Bibliotek har skrinlagt den tidligere hjemmeside og i stedet skabt et virtuelt bibliotek. Biblioteket husker brugerne og giver dem boganbefalinger ud fra deres interesser

- Brugerne forventer, at de kan gå på biblioteket på nettet og bruge de fordele, der følger med at søge virtuelt i stedet for fysisk. For eksempel at man hurtigt kan finde det, man skal bruge uden at tænke i områder og emner. På nettet kan »tingene« stå ti steder og behøver ikke være så opdelt som på det fysiske bibliotek, forklarer Bibliotekschef på Frederiksberg Bibliotek Tina Pihl.

Det nye virtuelle bibliotek skal ses som en selvstændig indgang til biblioteket, og ikke som den tidligere hjemmeside, der var det fysiske bibliotek »lagt« på nettet. Det virtuelle bibliotek er inddelt i fem universer: Inspiration, Bøger, Musik, film og spil, E-biblioteket og Børn. Brugernes præferencer bliver husket, og de vil få inspiration og boganbefalinger ud fra deres tidligere søgninger.

Inspirationen til det virtuelle bibliotek og til formidlingen kommer fra de sociale medier, og bibliotekarerne skal udvikle nye måder at formidle på. De skal være guider og historiefortællere i en, som Tina Pihl udtrykker det.

Se det virtuelle bibliotek på www.fkb.dkSkriv en kommentar