En netguide til musik

07-01-2013 af Anette Lerche

Selv om musikken er gratis tilgængelig på nettet, så har bibliotekerne stadig en rolle som musikformidlere. Et bud på musikformidling, hvor bibliotekerne ikke selv ejer den musik, de formidler, er eMusik.dk

Når borgere i Aarhus eller København fra midten af januar vil se, hvad biblioteket formidler af musik på nettet, kan de ikke længere bruge BibZoom. I stedet tilbyder bibliotekerne, platformen eMusik.dk. Her kan borgerne via eMusik.dk vælge, om de vil høre musikken via Spotify, Wimp eller lignende.

Bibliotekerne betaler ikke noget til tjenesterne og ejer ikke den musik, de formidler.

Lanceringen af eMusik.dk har ført til en større debat om bibliotekernes fremtidige berettigelse. I en artikel i Politiken om lanceringen af tjenesten, spørges der: Har biblioteket en fremtid? Spørgsmålet tager udgangspunkt i, at to af landets største kommuner nu ikke længere vil udlåne musik på nettet, fordi den allerede findes tilgængelig, gratis på nettet. Men når brugerne kan finde musik gratis på nettet, hvad skal de så bruge biblioteket til? Og hvad vil der ske, hvis noget lignende sker med musik, film eller e-bøger? Her peges der i artiklen på, at netop formidlingen er det sted, hvor bibliotekerne adskiller sig fra andre, og det er derfor formidlingen, man vil satse på.


Skriv en kommentar