10 procent færre ansatte på bibliotekerne

20-10-2014 af Anette Lerche
Kulturstyrelsen har offentliggjort de nyeste tal om folkebibliotekerne. To ud af tre biblioteker tilbyder borgerservice. Antallet af ubemandede biblioteker er steget voldsomt, og hver tiende kollega er forsvundet i løbet af de seneste tre år.

Besøgstallet på folkebibliotekerne har ligget stabilt i de seneste år på 36 millioner besøgende. Men det er biblioteker i forandring, de mange besøgende kommer til, konkluderer styrelsen i rapporten Folkebibliotekerne i tal.

I indledningen beskrives blandt andet, hvordan udlånet af digitale materialer stiger, mens det generelle udlånstal falder. De besøgende kommer også på bibliotekerne af andre årsager end for at låne materialer, blandt andet er der sket en stor stigning i antallet af arrangementer, og to ud af tre biblioteker tilbyder nu borgerservice. Samtidig er antallet af ubemandede biblioteker steget fra 67 i 2012 til 247 i 2014. I den bemandede åbningstid er der færre ansatte til at servicere brugerne. Helt præcist er personalet reduceret med 10 procent i perioden fra 2010 til 2013.

Læs mere i rapporten Folkebibliotekerne i tal.

 

Skriv en kommentar