12 millioner til digital udvikling

02-05-2014 af Sabrine Mønsted
Tre forskningsbiblioteker har fået penge til projekter, der blandt andet skal gøre det lettere for forskere og studerende på landets universiteter at søge viden digitalt.

Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbiblioteker (DEEF) har netop uddelt 12 millioner kroner til tre projekter udvalgt blandt 11 ansøgninger.

Aarhus Universitetsbibliotek har fået 4, 5 millioner kroner til at undersøge, hvor biblioteket kan forbedre deres digitale service til studerende og forskere, og hvordan de kan hjælpe de studerende til at blive stærke digitale brugere.

Det Kongelige Bibliotek har fået 3, 8 millioner kroner til at skabe online adgang til tidsskriftsartikler for ansatte og studerende ved professionshøjskolerne og de gymnasialeuddannelser. 

DTU Bibliotek har fået 3,5 millioner kroner til at indføre det globale forskningsregister ORCID i Danmark, der skal gøre det lettere at finde forskning online. 

»Vi skal fastholde og forbedre Danmarks position som uddannelses- og forskningsnation. Fag- og forskningsbibliotekerne spiller en central rolle, og har mulighed og pligt til at udvikle redskaber til at finde og bruge relevant viden«, siger Kulturminister Marianne Jelved i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.    

Kommentarer (2)

7. maj 2014 kl. 12:30
Tjahhh, nu er det jo sådan set fælles projekter mellem universitetsbibliotekerne, så helt så enkelt, som beskrevet her, er det ikke. Jeg har ikke noget imod, at der er anført en hovedansvarlig for projekternes gennemførsel, men jeg vil gerne understrege, at det ikke er Aarhus Universitetsbibliotek, der skal undersøge, hvor det kan forbedre den digitale service. Og det er ikke DTU Bibliotek, der skal indføre ORCID. Disse 2 biblioteker er bevillingshavere på vegne af ALLE universitetsbibliotekerne og flere University College biblioteker (de tidligere professionshøjskolebiblioteker). Just for the record!!!
8. maj 2014 kl. 09:05
Kære Claus Vesterager Pedersen
Tak for din kommentar og supplerende oplysninger til de oplysninger Kulturministeriet har sendt ud i en pressemeddelelse om bevillingerne.
I næste nummer af Perspektiv dykker vi også lidt længere ned i blandt andet ORCID projektet, som DTU er ansvarlig for.
Mange hilsner
Sabrine Mønsted

Skriv en kommentar