48 projekter får del i udviklingspuljen

30-01-2014 af Sabrine Mønsted
Kulturstyrelsen har valgt 48 projekter, der får del i Kulturstyrelsens udviklingspulje for folke- og skolebiblioteker i 2014 på knap 15 millioner kroner. I alt har landets biblioteker sendt 100 ansøgninger.
 
I Vejle har biblioteket fået 216.000 kroner fra udviklingspuljen til at løse den udfordring, at mange forskellige grupper skal bruge bibliotekernes lokaler, når de rykker sammen i kommunens nye kulturhuse i Give og Børkop.

I Albertslund og Høje-Taastrup har bibliotekerne fået 720.000 kroner over to år til et projekt i forbindelse med, at biblioteket rykker ud i de udsatte boligområder Hedemarken og Gadehavegård, skriver Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

App til reserveringer

Københavns Biblioteker har blandt andet fået 57.000 kroner i støtte til et projekt, der skal løse problemer med bestilt materiale, der ikke bliver afhentet, og som hvert år koster bibliotekerne dyrt og forlænger køerne til at låne bøger. Ønsket er at finde en løsning, der ændrer brugernes adfærd uden at skulle give dem bøder. Det kunne for eksempel være gennem en app, der gør det endnu nemmere for brugerne at håndtere deres reserveringer.

»Spændvidden og iderigdommen i bibliotekernes projekter er stor, men fælles gælder, at borgernes behov og interesse tænkes ind i bibliotekernes tilbud og i den fysiske indretning«, siger Tine Vind, kontorchef i Kulturstyrelsens enhed for Biblioteker.

Læs mere om Kulturstyrelsens udviklingspulje for folke- og skolebiblioteker 

Skriv en kommentar