500 bøger til asylcenter

06-05-2014 af Anette Lerche

I Lejre indleder biblioteket et samarbejde med Avnstrup Asylcenter.

Foto: Colourbox.dk

I Avnstrup Asylcenter er det lille biblioteks samling vokset med 500 bøger. Bøger, der ellers skulle være destrueret, men som nu kan glæde både børn og voksne, der har lyst til at læse på modersmålet, hvad enten det er arabisk, persisk eller russisk.

Det er Dansk Center for Integration, der har sendt bøgerne – via biblioteket – til asylcentret. Samtidig med de nye bøger på reolerne, indleder Lejre Bibliotekerne og asylcentret også et bredere samarbejde, som blandt andet betyder at beboerne kan låne bøger på biblioteket, samt at asylcentret fremover vil modtage relevant kasseret materiale fra biblioteket.

I en pressemeddelelse siger leder af Lejre Bibliotek & Arkiv Erik Barfoed:

- Vi har gode muligheder for at slå os sammen om at stille viden til rådighed for samfundet med det formål at fremme udvikling, læring og integration og åbne nye horisonter.

Kommentarer (2)

8. maj 2014 kl. 16:57
Rigtig, rigtig god idé. Andre asylcenter og omkringliggende biblioteker skulle indlede samme samarbejde :-)
12. maj 2014 kl. 11:01
Er det en positiv historie om skønlitteratur og børnebøger på arabisk, persisk og russisk, der har fundet vej til nye læsere, eller handler det om nogle biblioteksopgaver, der har været forsømte i længere tid. Ifølge pressemeddelelsen, så har asylcenteret i dag et fint lyst bibliotekslokale med mange gamle bøger, der nok kunne trænge til lidt udskiftning. Det får mig til at spørge: Hvor mange penge bruger asylcenteret årligt til at anskaffe nye biblioteksmaterialer til centerets 750 beboere? Hvorfor har man ikke tidligere lånt depoter fra Statsbiblioteket, har det noget at gøre med at man skal forpligte sig til at erstatte bortkomne materialer? Det er positivt at Lejre kommune har involveret sig så kraftigt, men uden en stadig tilførelse af aktuelle materialer bliver det aldrig til noget, der ligner et dansk folkebibliotek, det vi stiller til rådighed for vore asylansøgerne i det fine lyse bibliotekslokale i centeret.

Skriv en kommentar