90 ansøgere til udviklingspuljen

17-11-2014 af Anette Lerche
90 ansøgere har lagt billet ind på en del af de knap 20 millioner kroner, som er afsat til Kulturstyrelsens udviklingspulje for folke- og skolebiblioteker.

Der er flere ansøgere, der har projekter omkring »Biblioteksbetjening af børn« blandt dette års ansøgere til udviklingspuljen. Folkeskolereformen har været med til at sætte fokus på dette område. Arkivfoto: Jakob Boserup

Den mest søgte pulje er Biblioteker og udvidelse af brugergrupper, som har fået 23 ansøgninger fra projekter, som enten har til formål at få gruppen af ikke-brugere til overhovedet at bruge biblioteket, eller projekter, der har som formål at brugerne af biblioteket til at bruge biblioteket på nye måder.

Indsatsområdet Biblioteksbetjening af børn har, sandsynligvis på grund af folkeskolereformen, oplevet en øget interesse fra bibliotekerne. I alt er der sendt 16 ansøgere til dette område, mens 15 ansøgere har formuleret ansøgninger om projekter, der passer til området Litteraturens rolle på fremtidens bibliotek

Kulturstyrelsen uddeler pengene i samråd med Det Fagligt Rådgivende Udvalg for Udviklingspuljen (RUF), som mødes om indstillingerne til årets ansøgninger i begyndelsen af januar, hvorefter ansøgerne kan forvente svar inden udgangen af januar måned.

Læs mere på Kulturstyrelsens hjemmeside

Kommentarer (1)

20. november 2014 kl. 08:11
Er 90 ansøgninger godt eller skidt? Hvor mange ansøgninger har der været de foregående år ?

Skriv en kommentar