IVA adjunkt bliver læsedommer

03-02-2014 af Sabrine Mønsted
Adjunkt på Det Informationsvidenskabelige Akademi, Gitte Balling er en af de fem dommere, der skal udpege de mest opfindsomme kommuner, når det kommer til at få flere til at læse.

Arkivfoto: Jakob Boserup

De næste fire år er der afsat 20 millioner kroner til kampagnen Danmark læser. Blandt andet skal kommunerne for at få del i pengene dyste ved at indsende ideer til projekter, der skal få flere til at læse mere. En dommerkomité vil udpege 12 såkaldte »læsekommuner«, der får støtte til deres projekter.
Adjunkt på IVA, Gitte Balling er en af de fem dommere, og hun glæder sig til at se nye ideer på området.

- Jeg er glad for at være blevet udpeget som en del af dommerkomiteen. Det er nogle spændende personer, jeg skal arbejde sammen med, og vi kommer med forskellige syn på læsning og formidling. Jeg glæder jeg mig til at se ansøgningerne, og se hvad kommunerne har fundet på. Jeg er sikker på, at der er mange spændende og anderledes bud på, hvordan vi kan formidle læseoplevelser til folk.

De 12 kommuner bliver kåret i begyndelsen af marts 2014. Og Gitte Balling vil have fokus på nye måder at formidle på. 

- Danmark læser har særligt fokus på folk som sjældent eller aldrig læser skønlitteratur, så det handler jo om i høj grad at nytænke måden, vi formidler læsning og litteratur på, så kreativitet og nytænkning af formidlingen vil være noget, jeg vil kigge efter i projekterne, siger hun. 

De projekter der efterfølgende bliver sat i gang, vil blive fulgt af forskere, som vil have fokus på, hvilke metoder, der virker.

De øvrige dommere i komitéen er:
• Journalist og programchef for Radio24syv Mikael Bertelsen (formand)
• Formand for Dansk Ungdoms Fællesråd Signe Bo
• Redaktionschef for DR Kulturpartnere Kåre Vedding Poulsen
• Forfatter Anne Lise Marstrand Jørgensen. 

Læs mere om de fem dommere


Læs mere om kampagnen  

Skriv en kommentar