App hjælper børn med at skrive historier

17-02-2014 af Anette Lerche
App’en WriteReader hjælper børn med at skrive deres egne historier. Og de behøver ikke at kunne læse endnu.

Forældre lærer deres børn at tale ved at lytte til dem og så gentage de ord, børnene ikke siger helt rigtigt, på den korrekte måde. Den metode har indskolingslærer Janus Madsen fra Odense efterlignet. 

Resultatet er app’en Skriv og Læs - WriteReader, hvor børnene selv kan tage billeder, skrive tekster, lave talebobler og meget andet. Meningen er så, at børnene på den ene linje i bogen skriver deres ord på den måde, de tror, det skal være, og så skriver forældrene det samme igen på linjen under - bare korrekt.

- Som lærer oplevede jeg, at der var lang vej for børnene, og at de godt kunne gå lidt kold i processen med at lære at skrive, så jeg ville skabe en mulighed for dem til at blive forfattere og bruge skriftsproget og kommunikere med andre. Jeg har samarbejdet med forskere, der ved noget om uformel læring, og tanken er at få forældrene i spil. De kan lære dem at skrive ud fra samme metode, som de lærer deres børn at tale, forklarer Janus Madsen.

Janus Madsen holder oplæg om sin app – og gør det også meget gerne på bibliotekerne. Blandt andet er der planlagt et bruncharrangement for forældre og børn på Odense Centralbibliotek, hvor de kan komme og høre om app’en og ikke mindst prøve den i praksis. 

Se mere om WriteReader. Eller kontakt Janus Madsen på 42797697


Skriv en kommentar