BF mangler fokus på ledere

28-10-2014 af Sabrine Mønsted
Jeg kan ikke se lederne og mellemledere repræsenteret i Princip og Arbejdsprogrammet for 2015 og 2016, sagde nationalbibliotekschef og tidligere formand for Bibliotekarforbundet, Pernille Drost, da hun gik på talerstolen på årets generalforsamling den. 25. oktober i Nyborg.
- Kun et sted under udviklingsmål for Job og Profession står: »Udvikling af særlige programmer for mellemledere samt andre med ledelsesopgaver«. Det er for ukonkret og ikke nok, sagde Pernille Drost og tilføjede, at det ikke kun handler om at servicere en medlemsgruppe i Bibliotekarforbundet, men at det er et vigtigt fokus for hele faget.

- Der mangler folk i biblioteksvæsenet, der vil være ledere og mellemledere. Det skal hovedbestyrelsen have fokus på, for eksempel ved at følge op på et projekt som Leder in spe fra 2012-2013.

Pernille Drost var enig i, at der skal være »øje for nye arbejdsmarkeder«, som der står i Princip og Arbejdsprogrammet, men understregede, at hvis vi vil fastholde job på de traditionelle arbejdspladser, så er det nødvendigt at have fokus på ledelse og at støtte medlemmer med interesse for ledelse.

Næstformand Tine Jørgensen gik på talerstolen med et svar til Pernille Drost og sagde, at hovedbestyrelsen har fokus på ledelse, også mere end det kommer til udtryk i Princip og Arbejdsprogrammet for 2015 og 2016.

- Vi har blandt andet nedsat en følgegruppe, der skal have fokus på ledelse, så vi sikrer, at der kommer relevant kompetenceudvikling til de ledere, vi allerede har, og så vi kan hjælpe dem, der har lyst til ledelse, videre, sagde Tine Jørgensen. 


Skriv en kommentar