Biblioteker spiller en stor rolle for danskernes forbrug af e-bøger

29-01-2014 af Sabrine Mønsted
Folk i alle aldre er begyndt at tage e-bogen til sig. Interessen er drevet af en generel interesse for bøger, ikke kun for teknologi, viser en ny undersøgelse fra Københavns Universitet.

Foto: Colourbox.com

E-bøger er ikke længere forbeholdt en lille teknologiinteresseret skare. 10 procent af danskerne siger, at de har læst en e-bog inden for den sidste måned, og 17 procent af danskerne læser en e-bog mindst en gang om året. Det betyder, at udviklingen pludselig kan tage fart, forklarer Lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet Rasmus Helles, der står bag undersøgelsen sammen med professor Stig Hjarvad.

»Det betyder, at forbruget kan begynde at vokse hurtigere end hidtil, blandt andet fordi boginteresserede vil påvirke hinanden til at prøve den nye bogtype«, siger Rasmus Helles. 

Folkebibliotekerne og gratis download af bøger spiller en stor rolle for danskernes forbrug af e-bøger, viser undersøgelsens besvarelser, hvorimod de udenlandske aktører spiller en større rolle på det kommercielle marked, fordi de har været med til at definere standarderne for e-bøger.

Udbredelsen af tablets har også en større indflydelse på forbruget af e-bøger end de såkaldte e-bogslæsere. 57 procent af e-bogslæserne angiver, at de bruger en tablet, mens 27 procent bruger en e-bogslæser som for eksempel en Amazon Kindle.

Se Københavns Universitets nyhed om undersøgelsenSkriv en kommentar