IVA-forsker med i nyt bogpanel

14-05-2014 af Anette Lerche
Kulturminister Marianne Jelved har nedsat et bogpanel, der skal sikre ny og opdateret viden om bogmarkedet.

Kulturminister Marianne Jelved har stort fokus på danskernes læseevner og lyst til læsning. I øjeblikket arbejder 12 kommuner på hvert deres spændende læseprojekt, der skal få læsesvage danskere til at læse mere. Samtidig har ministeren nu også nedsat et bogpanel, der skal følge udviklingen på bogmarkedet og ikke mindst de digitale tiltag. Panelet skal levere spændende vinkler på kvalitetslitteraturen og bogmarkedet, hedder det sig.

Panelet er nedsat efter forslag fra Dansk Forfatterforening, Danske Skønlitterære Forfattere, Boghandlerforeningen og Forlæggerforeningen, og panelet skal sikre, at fremtidige beslutninger omkring det danske bogmarked bygger på viden og indsigt. Derfor er et af panelets opgaver at indsamle statistik.

Gitte Balling, adjunkt ved Det Informationsvidenskabelige Akademi, glæder sig over, at der følger en halv million kroner med årligt til panelet, og hun ser frem til at indsamle ny viden på området. Hun er også glad for, at panelet udelukkende er sammensat af eksperter, mens brancheorganisationerne er placeret i en følgegruppe. Det vil, vurderer Gitte Balling, i højere grad give mulighed for at tænke ud af boksen.

Læs mere på kulturministeriets hjemmeside.


Skriv en kommentar