Den nationale databrønd fyldes

27-05-2014 af Sabrine Mønsted
Den nationale databrønd, som alle biblioteker tilsluttet DDB får adgang til, er ved at blive fyldt op med bibliotekernes poster.

Efter sommerferien er DBC nået igennem alle DDB-bibliotekernes poster, der bliver gjort tilgængelige i den nationale databrønd.

Bibliotekerne får adgang til den nationale brønd via DDB CMS’et, der bliver DDB-bibliotekernes nye hjemmeside, der kan tilrettes lokalt efter behov. 

Den nationale databrønd er en videreudvikling af Brønd 2, som alle biblioteker siden 2010 har kunnet abonnere på. Det har cirka 40 biblioteker gjort.

Hvad skal brugene se?
Når et bibliotek skal på brønden, som alle DDB-biblioteker nu skal, får de lavet et udtræk af deres poster. DBC formaterer dem og lægger dem i brønden. Herefter skal bibliotekerne selv ind i den såkaldte VIP-base og klikke af, hvilke kilder, de ville give brugerne adgang til, og som dermed vil dukke op i søgeresultatet.

Vejle Bibliotekerne har været på Brønd 2 siden 2011, og har fået deres licenser mere i spil efter, at de valgte at stille samtlige kilder til rådighed for brugerne. 

(Læs artiklen: Giv brugerne adgang til alt). 

Skriv en kommentar