Fagligt landsmøde styrker fællesskabet

25-11-2014 af Sabrine Mønsted
»Bibliotekaren lever i bedste velgående, selv om der lukkes biblioteker landet over!« Sådan lyder en kommentar fra en deltager i evalueringen af Fagligt landsmøde, hvor gevinsten ved det faglige fællesskab og erfaringsudveksling med kollegerne fremhæves.
76 procent af deltagerne til årets Faglige landsmøde i Nyborg i slutningen af oktober svarer, at deres udbytte af den faglige weekend var godt eller meget godt. 87 procent vurderer, at temaet Bibliotekaren anno 2014 var relevant.

»Efter en lang ørkenvandring med stadig udhuling af fagligheden, følte jeg mig som en bibliotekar igen«, skriver en deltager blandt andet i evalueringen.

Forplejningen og de to hovedtalere, forsker Helle Hedegaard Hein, der holdt oplæg om forskellige personlighedstyper, og den amerikanske bibliotekschef Kimberly Matthews, får også topkarakter.

For lidt tid
Tid er det, de fleste savner mere af. Tid til faglige diskussioner, til at netværke, hyggesnakke og lade de faglige input bundfælde sig.

»Alt for presset program, alt for kort tid til diskussioner, alt for få pauser«, skriver flere deltagere.

Læs mere om Fagligt landsmøde 2014 og Generalforsamlingen i Perspektiv nummer 10.


Kommentarer (2)

26. november 2014 kl. 15:04
Jeg har hørt udsagnet om at der lukkes "biblioteker landet over" før, men er det egentlig korrekt?
I følge www.statistikbanken.dk har antallet af hovedbiblioteker og filialer været fuldstændig konstant de sidste 4 år, og antallet af betjeningssteder er endda steget.
27. november 2014 kl. 10:14
Hej Jens.
Du har ret i, at det er nogle år siden, at der var en voldsom bølge af bibliotekslukninger. På redaktionen opfatter vi også mere udsagnet fra en af deltagerne på Fagligt Landsmøde som et billede på en følelse af at være et fag, der holder fast i sin stolthed, trods kommunale nedskæringer.
Venlig hilsen
Anette Lerche
Redaktør Perspektiv

Skriv en kommentar