Første Verdenskrig samlet på ét website

05-02-2014 af Sabrine Mønsted
I 100-året for Første Verdenskrigs udbrud har en række europæiske lande i fællesskab, herunder også Det Kongelige Bibliotek i Danmark, skabt digital adgang til et omfattende og unikt kildemateriale over krigen og dens følger.

Ruiner af Zeppelineren L3 på Fanø Strand (1915). Foto: Det Kongelige Bibliotek

Fotografier, kort, dagbøger, avisartikler, breve og tegninger og genstande. En enorm samling, der giver et indblik i Første Verdenskrig og dens følger fra mange forskelige vinkler på Europeana, den europæiske kulturarvsportal. 

Ti europæiske nationalbiblioteker har tilsammen digitaliseret cirka 400.000 sjældne bøger, småtryk, billeder og mere end 660 timers film. 8.000 personer har lagt private og personlige genstande frem fra krigens tid, der er gået i arv i generationer og nu er blevet digitaliseret. Det hele er nu samlet og gjort tilgængeligt i én tematisk portal som en del af Europeana.

Sitet danner også baggrund for den virtuelle udstilling The First World War: Places of Transition og en ny flersproglig e-læringsportal udviklet af British Library.

Danmark opretholdt i alle krigsårene sin neutrale stilling, men krigen i Europa satte også sit præg på Danmark. 

Den 2. april 2014 holder Det Kongelige Bibliotek et offentligt seminar med titlen: Ned med våbnene! Neutralitetens spor i danskernes liv under 1. Verdenskrig som led i deltagelsen af digitaliseringsprojektet Europeana Collections 1914-1918. Billetter kan købes i Diamantinformationen i Den Sorte Diamant og via Billetlugen.

      
Se sitet                            


Kommentarer (2)

5. februar 2014 kl. 12:42
Kunne man evt. få et link til sitet?
5. februar 2014 kl. 13:40
Linket til sitet findes nederst under artiklen.
Venlig hilsen Redaktionen

Skriv en kommentar