Hvad tjener man i det private?

19-12-2014 af Anette Lerche
Næsten alle af Bibliotekarforbundets privatansatte medlemmer har en pensionsordning, mens knap hver anden ikke har mulighed for kompensation ved overarbejde, og rigtig mange er i tvivl om, hvorvidt de har ret til løn under barsel.

Bibliotekarforbundets privatansatte medlemmer tjener i snit 44.070 kroner om måneden inklusiv pension. Bag dette tal er der store forskelle mellem de brancher, der typisk ansætter bibliotekar DB'er eller kandidater, hvor advokatvirksomheder og forlag giver de laveste lønninger, mens it-virksomheder og medicinalvirksomhederne aflønner over gennemsnittet.

Alt dette kan man læse i Bibliotekarforbundets seneste lønundersøgelse blandt privatansatte medlemmer.  I undersøgelsen er der ikke kun fokus på lønnen, også pension, ferie og barsel er områder, som undersøgelsen afdækker.

Dermed viser det sig, at hele 94,7 procent af de privatansatte har en pensionsordning tilknyttet deres ansættelsesform. 90 procent har også mere ferie end de fem uger, som ferieloven giver dem ret til.

Til gengæld er der 42 procent blandt besvarelserne, der ikke har ret til hverken afspadsering eller betaling ved overarbejde, og hele 70 procent angiver, at de er i tvivl om, hvilke rettigheder de har ved barsel.

Du kan nærlæse statistikken på Bibliotekarforbundets hjemmeside.

Skriv en kommentar