4,5 millioner kroner til Lektier Online

19-03-2014 af Sabrine Mønsted

A.P. Møller Fonden giver 4, 5 millioner kroner over de næste tre år for, at Lektier Online også bliver et tilbud til gymnasieelever landet over på Lektier Online Gym.

- Vi får mulighed for at bygge bro mellem gymnasieelever og de universitetsstuderende, der som frivillige lektiehjælpere også bliver rollemodeller for de unge, siger områdedirektøren på Statsbiblioteket, der står bag Lektier Online.

I ansøgningen til fonden stod også Gymnasieskolernes Lærerforening bag en anbefaling af en udrulning af Lektie Online til netop gymnasieelever. 

- Koblingen mellem uddannelsessteder, biblioteker og ikke mindst de frivillige lektiehjælpere har vist sig at være et yderst værdifuldt koncept, siger områdedirektør på Statsbiblioteket, Flemming Munch.

Pengene fra fonden skal blandt andet bruges til at rekruttere og uddanne 300 nye frivillige og til at videreudvikle den teknikske platform bag www.lektier-online.dk.

Ambitionen er, at der i 2016 vil være 50 gymnasier, der tilbyder online lektiehjælp, og at der er gennemført 20.000 lektiehjælpssessioner, skriver Statsbiblioteket i en pressemeddelelse. 

Lektie Online blev startet i 2010. Dengang var målgruppen børn og unge i 6.-10. klasse. Nu er målet lektiehjælp til alle unge.


Skriv en kommentar