Lynpulje til læselystprojekter

04-09-2014 af Sabrine Mønsted
Kulturminister Marianne Jelved har fundet en ekstra pose penge, som kommunerne kan søge over efteråret. Kravet til projekter er, at de skal få flere til at læse. 
Antallet af gode ideer fra kommunerne til kampagnen Danmark Læser har været så mange, at kulturministeren har valgt at oprette en lynpulje, som hun kalder det, for at få virkeliggjort flere af de gode ideer, sagde hun på netværksseminariet for kampagnen den 3. september i Middelfart.

Danmark har cirka 1,5 millioner »ikke-læsere« inddelt i tre grupper – de travle børnefamilier, de motiverede, bestående af især højtuddannede kvinder, der bare ikke når at få læst, og den mindste gruppe, men også den sværeste at nå, de uinteresserede, der ofte har dårlige oplevelser med bøger med i bagagen. Ministeren opfordrede til, at man i idéudviklingen til at søge lynpuljen også havde den sidste gruppe i tankerne, da flere erfaringer på det område ville være til gavn for alle.

Der er 12 kommuner, der er valgt ud af 49 ansøgere til at gennemføre en række projekter for at få ikke-læsere til at læse mere. 13 af de kommuner, der fik afslag på at være modelkommuner, er dog alligevel gået videre med deres projekter eller dele af det. Og nu bliver det altså muligt for endnu flere at få penge til deres ideer.

Læs mere om modelkommunerne og kampagnen her.Skriv en kommentar