Lyst til bøger før skole

17-09-2014 af Sabrine Mønsted
Holbæk hovedbibliotek er gået sammen med børnehaver, en lokal boghandel og et forlag for at give børnehavebørn lyst til bøger og læring før skolestart.
- Jeg synes, der hidtil har manglet materiale til førskolebørnene – det har vi fået nu, siger leder af hovedbiblioteket i Holbæk, Rikke Drustrup. Hun har sammen med forfatteren til bøgerne om Læsefidusen, Maj-Britt Westi, fået ideen til at bruge den nyeste bog om Læsefidusen til at gøre de store børnehavebørn klar til at gå i skole.

I første omgang er det blevet til et pilotprojekt, hvor fem børnehaver deltager, og Holbæk Bibliotek og Dansklærerforeningens Forlag har foræret et eksemplar af Find fidusen med Læsefidusen til alle førskolebørnene i de fem børnehaver. I løbet af projektet kommer alle børn på heldagsbesøg i Læsefidusens læringsrum i den lokale Bog & idé, børnene får lånerkort, og der er afsluttede læsefidus-fest på biblioteket.

- Det er en god mulighed for at få kontakt med børnene og deres forældre så tidligt som muligt, siger Rikke Drustrup, der håber, at ideen på sigt kan bruges i alle kommunens børnehaver.


Læs pressemeddelelsen om projektet fra Dansklærerforeningen her


Skriv en kommentar