Minister: Nu er jeg klar til at tale for samarbejde

31-03-2014 af Anette Lerche
Kulturministeren ser store fordele i at lade folkebibliotekarerne spille ind med deres faglighed på de danske folkeskoler. Det er nye toner fra ministeren.

På Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i Vejle den 28. marts erklærede kulturminister Marianne Jelved, at hun ikke længere er modstander af, at skolebiblioteker slås sammen med folkebiblioteker. Det var eksempler fra Gribskov Kommune, hvor de to bibliotekers fagligheder arbejdede side om side til fordel for borgere og elever, der havde omvendt ministeren, forklarede hun årsmødedeltagerne, der kvitterede med klapsalver.

Tidligere havde der fra samme talerstol lydt en opfordring fra Danmarks Biblioteksforenings direktør Michel Steen-Hansen til, at lokalpolitikerne tog initiativ til at etablere samarbejder mellem folkebiblioteker og folkeskoler. Den udtalelse tog udgangspunkt i Bibliotekarforbundets og Danmarks Biblioteksforenings undersøgelse fra januar i år, hvor biblioteksledere fra landets kommuner svarede, at der ikke i nogen af landets kommuner var politikere, der tog initiativ til at etablere et samarbejde mellem folkeskole og folkebibliotek.

Skriv en kommentar