Ny nordisk kandidatuddannelse i kulturelt lederskab

19-08-2014 af Sabrine Mønsted

Det Informationsvidenskabelige Akademi skal være med til at opbygge en ny kandidatuddannelse i kulturelt lederskab. Uddannelsen er støttet af Nordisk Ministerråd og starter op i 2018.

Målet med den nye kandidatuddannelse i kulturelt lederskab er at gøre kulturelt lederskab til en selvstændig disciplin og klæde de studerende på til at klare de udfordringer, kultursektoren står overfor såsom digitalisering, globalisering og nye kommunikationsformer. 

For at gøre uddannelsen relevant for kultursektoren skal den udvikles i tæt samarbejde med kulturledere i de tre nordiske samarbejdslande, forklarer lektor på IVA Nanna Kann-Rasmussen, der er en af kræfterne bag den nye uddannelse på IVA’s hjemmeside. 

»Vi har allerede nu opbygget et stærkt netværk af kulturledere og kulturentreprenører, som vi skal bruge som inspirations- og sparringspartnere, siger hun.  


Uddannelsen: Joint Nordic Master in Cultural Leadership er et nordisk samarbejde, hvor IVA under Københavns Universitet skal samarbejde med det norske Institut for Kultur og humanistiske fag på Høgskolen i Telemark og den svenske Högskolan i Borås, og planen er, at man tager et semester i hvert land.   


Kommentarer (2)

20. august 2014 kl. 10:56
Det lyder meget spændende og glæder mig til at se hvilken retning den tager, om der bliver tænkt plads til privatansattes interesser også, eller om den mest retter sig mod de kommunalt ansatte
29. august 2014 kl. 11:24
I den første udgave af denne nyhed kaldte vi den nye uddannelse på IVA, Joint Nordic Master in Cultural Leadership, en masteruddannelse, men det er retteligt en kandidatuddannelse. Det beklager vi.

Skriv en kommentar