Global forskerdatabase skal gøre arbejdet lettere for bibliotekarer

14-05-2014 af Sabrine Mønsted
Den globale forskerdatabase ORCID betyder, at man ved en enkelt søgning kan få overblik over al forskning fra én bestemt forsker. DEEF har bevilliget pengene til at få systemet indført i Danmark, så nu ligger der et benarbejde for forskningsbibliotekerne i at få forskerne til at registrere sig i systemet.

3,5 millioner kroner har DEEF (Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbiblioteker) givet til projektet, der skal få alle forskere i Danmark ført ind i den globale forskerdatabase ORCID. Det er DTU (Danmarks Tekniske Universitet), der er koordinator på projektet, der tæller de fleste af landets universiteter og VIA University Colleges.  

Ifølge direktør for DTU Bibliotek Mogens Sandfær bliver udfordringen, at få forskerne til at bruge de fem-ti minutter det tager at registrere sig. 

- Bibliotekerne kan gøre det meste af arbejdet, men forskerne skal lige selv ind over registeringen, så systemet sikre, at de reelt findes, siger han.

En projektgruppe er derfor i gang med at udvikle redskaber og markedsføringsmateriale, som bibliotekerne kan bruge til at få forskerne til tasterne.  

Læs mere om ORCID.

Perspektiv bringer et længere interview med Mogens Sandfær i Perspektiv nummer 6, der udkommer den 26. juni.

Skriv en kommentar