Pris til dansk bibliotekar

30-04-2014 af Sabrine Mønsted
Jan Holmquist er som den første dansker nogensinde blevet tildelt den internationale pris Movers and Shakers af tidsskriftet Library Journal for projektet 23 mobile ting og for sit arbejde med at skabe globale netværk for bibliotekarer.
23 mobile ting er et udviklingsforløb for bibliotekspersonale, der ruster dem til de spørgsmål, som bibliotekets brugere har til de ny teknologiers brug og anvendelse - for eksempel i forbindelse med de digitale selvbetjeningsmuligheder.

Efter et forløb sidste år på Guldborgsund-bibliotekerne er projektet nu blevet udbredt til flere lande - blandt andet Singapore og Filippinerne.

Jan Holmquist er bibliotekar og en del af ledergruppen på Guldborgsund-bibliotekerne. 

- Det er en stor drivkraft for mig, at mine idéer er noget, som brugerne på biblioteket har glæde af i hverdagen. At det så bliver til en verdensnyhed er selvfølgelig bare ekstra sjovt, siger Jan Holmquist. 

Det internationale tidsskrift Library Journal har uddelt prisen siden 2002, og den gives til biblioteksfolk, der er med til at forme bibliotekernes fremtid gennem lokalt biblioteksarbejde.

I næste nummer af Perspektiv, der udkommer 28. maj, kan du læse et længere interview med Jan Holmquist.Se begrundelsen for prisuddelingen på libraryjournal.com

Skriv en kommentar