Skaber du arbejdsglæde?

24-06-2014 af Anette Lerche
Som leder har du ansvaret for at skabe arbejdsglæde blandt dine medarbejdere. Noget af en mundfuld - som dog kan løses med fire enkle tips.
1. Feedback
Ved dine medarbejdere om de gør deres arbejde godt nok, om der er behov for forbedringer? Feedback er en forudsætning for arbejdsglæde, og feedback er kun troværdig, hvis den både gives når der er tale om ros og ris. Husk også at sende rosen videre til medarbejderne, når den kommer fra politikere, borgere eller andre kolleger. Husk at forudsætningen for, at man kan modtage kritik er, at man i første omgang føler sig anerkendt. 

2. Succes skal fejres
En succes kan være alt fra et vellykket projekt til en tilfreds borger. Brug møder til at undersøge, hvad der er baggrunden for en succes og se, om der er generelle mønstre eller omstændigheder, der har betydning for, om noget bliver en succes.

3. Vær medarbejdernes mand
Bak dine medarbejdere op, når der er klager eller problemer. Hør deres forklaring og vis, at du har forståelse for, hvad deres intentioner har været. Måske kan du som leder samtidig ændre på de forhold, der førte til problemet.

4. Fokuser på plusserne
I stedet for at se på det, der ikke er nået, så fokuser på det, der er gennemført. 

Læs mere om arbejdsglæde på lederweb.dk Skriv en kommentar