Tine Jørgensen: Jeg er meget stolt

26-11-2014 af Anette Lerche
Bibliotekarforbundets formand fra 1. januar 2015 hedder Tine Jørgensen. 769 medlemmer satte deres kryds ved den 33-årige formandskandidat, der i dag arbejder som projektleder i IBM.
Tine Jørgensen på talerstolen til generalforsamlingen 2014. Foto Jakob Boserup

 

- Jeg er meget beæret over at blive formand for Bibliotekarforbundet. Jeg glæder mig meget til at komme i gang 1. januar. Jeg ser rigtig mange muligheder, og jeg er stolt over at skulle repræsentere medlemmerne og skabe synlighed omkring den værdi, de skaber på deres arbejdspladser hver dag.

Det er dagen derpå for nuværende næstformand i Bibliotekarforbundet Tine Jørgensen. Og hun har haft knap et døgn til at tænke over et valgresultat, som viste, at det var meget tæt løb mellem hende og nuværende formand Søren Kløjgaard. Kun ni stemmer adskilte dem.

- Jeg er glad for resultatet, men en jeg er også bevidst om, at det var meget tæt løb. Nu handler det om at få forklaret medlemmerne, hvem jeg er, og hvad jeg vil. Jeg håber ikke, at resultatet er et udtryk for polarisering, men snarere et spørgsmål om, at medlemmerne har skullet vælge mellem to gode kandidater.

En stærk formandsprofil

Nogle medlemmer har udtrykt bekymring over, om du mere ser Bibliotekarforbundet som en interesseorganisation end en fagforening. Hvad vil du sige til dem?

- Bibliotekarforbundet er en fagforening. Det vil jeg meget gerne slå fast, og jeg har også givet udtryk for, hvor vigtigt det er, at de traditionelle fagforeningsopgaver bliver løst. Men hvis vi ikke sørger for at pleje vores kompetencer og faglighed, så tror jeg ikke, at der er så meget at være fagforening for. Det er ikke en modsætning, for det er jo netop en fagforenings opgave at varetage sine medlemmers interesser.

Beslutningen om at stille op som formand blev truffet tilbage i april 2014, og dermed er valgresultatet kulminationen på en lang proces.

- Jeg tænkte meget over min beslutning om at stille op. Jeg mener, at det er vigtigt, at vi har en stærk profil på formandsposten. En formand, der har forståelse for bredden af medlemmernes arbejdsliv og arbejdsopgaver. Den opgave kunne jeg se mig selv stå i spidsen for og i takt med, at jeg har mødt mange af medlemmerne de seneste måneder, er jeg blevet endnu mere bevidst om, hvor mange gode fortællinger, der er om vores fag. Fortællinger, der skal fortælles bredere, end vi gør i dag. Jeg har mange års erfaring fra mit arbejde i BF-regi, og jeg har blik for, at vi er mange forskellige steder og vil gerne gøre op med det gængse billede af, hvor man er, og hvad man laver, når man er medlem af Bibliotekarforbundet.

Kommentarer (4)

26. november 2014 kl. 22:29
Kære Tine - Tillykke med valget - dejligt at læse om dit erfaringsgrundlag og dine visioner for forbundet. Som trofast medlem og aktiv i den forhenværende Statsgruppe undre det mig at det fx ikke er muligt at få kvalificeret hjælp fra BF, når det drejer sig om tilbagetrækning og efterløn/fleksydelse. Jeg troede at det også var den slags spørgsmål man som faglig organisation tog vare på. Tænker at jeg ikke er den eneste, der har brug for at få kvalificeret vejledning omkring ophør af arbejdslivet - vi er mange der forlader arbejdsmarkedet indenfor de næste 5 år.
Mange hilsner
Lotte Nielsen

27. november 2014 kl. 10:33
Hej,

På BFs senior-side (http://bf.dk/Service/Senior) kan du finde information om de emner du efterspørger. Hvis du ikke finder det du søger, kan du altid ringe til BF, de vil og kan helt sikkert hjælpe dig.

Venlig hilsen, Peter Brandsborg
27. november 2014 kl. 10:59
Kære Lotte
De seneste mange år har forhandlingsafdelingen intensiveret sine tilbud og rådgivning om emnet fleksibel tilbagetrækning, netop fordi en meget stor andel af vores medlemmer er i den alder, hvor den type rådgivning er relevant og efterspurgt.

På BF´s hjemmeside er der udviklet et helt særligt site ”seniorer”, der adresserer og samler de valgmuligheder, der er relevante for bibliotekarer i forhold til beslutning om fleksibel tilbagetrækning. Du kan finde det via dette link. http://bf.dk/Service/Senior.
Rådgivningen i forhandlingsafdelingen har samme afsæt, og i dialog med medlemmet finder vi frem til hvilke muligheder, der er åbne for pågældende medlem. Vi kan også nævne, at alle de kurser og gå-hjemmøder BF udbyder i samarbejde med PFA er ændret fra at handle om pension til at have et stort fokus på oplysning og indføring i fleksibel tilbagetrækningsmuligheder. PFA kurser og gå-hjemmøder er også åbne for tjenestemandsansatte bibliotekarer.
Venlig hilsen
Forhandlingsafdelingen, Bibliotekarforbundet
27. november 2014 kl. 15:34
Kære Lotte

Tak for din lykønskning. Du har ret i at det er et område som BF også skal have fokus på. Som du kan se ud fra kommentarerne findes der allerede muligheder og information. Jeg håber du kan bruge det, og ellers er du (og andre) altid velkommen til at tage kontakt til BFs sekretariat for yderligere rådgivning.

Bedste hilsner, Tine Jørgensen

Skriv en kommentar