Unge bruger da biblioteket

24-02-2014 af Anette Lerche
Politiken bragte den 20. februar en artikel, hvor avisen fik skrevet, at mere end tre ud af fire danskere i alderen 15 til 19 år ikke bruger biblioteket. Men det er heldigvis forkert, skriver direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen i en kommentar.

Politiken kom den 20. februar i en artikel til at skrive, at de danske biblioteker oplever et dalende besøgstal. Avisen fik også skrevet, at 77 procent af unge mellem 15 og 19 år hverken bruger eller interesserer sig for bibliotekerne. Men de tal holder ikke, skriver Michel Steen-Hansen i en kommentar i Politiken mandag den 24. februar. Besøgstallet samlet set er steget, og det er kun 37 procent af de unge mellem 15 og 19 år, der hverken bruger eller interesserer sig for bibliotekerne. Og det er da også galt nok, mener han.

Han efterlyser, at man nuancerer opfattelsen af unge. De er ikke en homogen gruppe, og i forbindelse med Tænketanken Fremtidens Biblioteker er nye tal på vej. Blandt andet viser det sig, at hvis man ser på unge, der går på en ungdomsuddannelse, så bruger 90 procent biblioteket. Og for unge på en videregående uddannelse er det 77 procent. Samtidig er det 63 procent af alle unge småbørnsforældre, der bruger biblioteket.

Hele tænketankens arbejde og ikke mindst den segmenteringsundersøgelse om unges brug af biblioteket, som Michel Steen-Hansen referer fra, er endnu ikke offentliggjort.Skriv en kommentar