17,5 millioner til 49 nye biblioteksprojekter

28-01-2015 af Sabrine Mønsted
Der er blevet delt penge ud til 49 projekter på landets biblioteker fra Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.
Kulturminister Marianne Jelved glæder sig over den iderigdom, der har vist sig i ansøgningerne til udviklingspuljen, og at bibliotekerne kommer med så konkrete bud på, hvordan de for eksempel kan være en aktiv medspiller i de udfordringer, landdistrikterne står med.

»De fleste ansøgninger er til projekter, der rækker ud efter borgere, der ikke har tradition for at benytte bibliotekerne, eller til projekter, der vil inspirere unge og ældre biblioteksbrugere til at benytte de mange tilbud på nye måder«, siger ministeren i en pressemeddelelse.

I Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus vil de eksempelvis invitere beboerne i kvarteret til at være med til at indrette biblioteket og finde på aktiviteter.

I Sønderborg skal lokalhistorien ind i de unges hverdag gennem et samarbejdsprojekt mellem skole og bibliotek, hvor projektet Minecraft – død og ødelæggelse skal inspirere de unge til at lave digitale og fysiske modeller af historiske bygninger og landskaber.

Og i Horsens skal der fokus på borgere, der er skrøbelige på grund af sygdom eller sociale problemer, fordi læsning også er sundt for sjælen.

Se listen med alle projekterne, og hvilke midler de har fået tildelt: http://www.kulturstyrelsen.dk/fileadmin/user_upload/2015_Udviklingspuljen_Bevillinger_og_projektresumeer.pdf


Skriv en kommentar