BØFAs kulturpris går til Bookeater.dk

16-09-2015 af Emma Nikander
BØFAs hæderspris hylder i 2015 et initiativ, der arbejder med læseglade unges interesse for både at være skønlitterære kritikere og skabere.

Årets BØFA-pris bliver tildelt hjemmesiden Bookeater.dk, der er en platform for unge, som vil mere med skønlitteratur end blot at læse den. Det er projektleder på Odense Centralbibliotek Finn Wraae, der er hovedet bag hjemmesiden, hvor unge blandt andet kan deltage i diskussionsklubber og blive boganmeldere.

Bookeater.dk er mere end bare en hjemmeside. En gang om året afholdes litteraturfestivalen Bookeaters Convention, som de unge selv udvikler og afvikler. Derudover bliver der i løbet af året afholdt skrive- og illustratorworkshops på biblioteker rundt om i landet, hvor de unge får vejledning i at svinge pennen.

Bookeaters Convention er en del af projektet Bookeaters Convention on tour, der har som mål at etablere et litterært vækstlag blandt de unge og skabe kulturtilbud i samarbejde med dem.

De deltagende biblioteker, udover Odense Centralbibliotek, er Fredericia Bibliotek, Hedensted Bibliotekerne, Viborg Bibliotek, Aalborg Bibliotekerne og Holstebro Bibliotek.

Besøg Bookeater.dk og læs mere om Bookeaters Convention on tour.

Læs mere om BØFA-prisen og de andre nominerede i nyheden Tre nominerede til BØFA-prisen 2015 bragt på Perspektivs hjemmeside den 17. august.

Skriv en kommentar