Biblioteket er borgernes hus 24 timer i døgnet

18-03-2015 af Anette Lerche
Kultur- og Idrætsudvalget i Allerød har besluttet, at biblioteket skal have åbent alle døgnets timer. I første omgang er der tale om en forsøgsperiode på fire måneder.
- Det er borgernes hus, så nu må vi se, om de kan passe på det, siger Annette Wolgenhagen Godt, leder af Allerød Bibliotek, om at lade biblioteket i Allerød være åbent 24 timer i døgnet.

- Vi har netop renoveret hele biblioteket, og i den forbindelse var der en hel del mennesker, der spurgte, om vi havde tænkt studiepladser ind i indretningen. Det havde vi desværre ikke, for vi har ikke så meget plads, men i stedet skaber vi pladsen ved at udvide åbningstiden, så kan man komme og studere om aftenen og natten.

Det er bibliotekets eget ønske at afprøve, hvad der sker, når man lader borgene kunne bruge biblioteket i alle døgnets timer. I første omgang løber forsøget i fire måneder.

Udover biblioteket har pensionistforeningen i Allerød også lokaler i bygningen, og de lokaler er ofte i brug til de sene timer, fordi pensionisterne eksempelvis spiller bridge.

- Som bibliotek har vi som opgave at være med til at skabe liv i Allerød bymidte, og det er en rigtig god opgave, som vi også kan understøtte på den her måde, siger Annette Wolgenhagen Godt.

Erfaringerne fra filialen i Lynge, der allerede har en selvbetjent åbningstid, er, at brugerne pænt stabler pizzabakkerne og vasker servicet op, så erfaringerne med at overlade biblioteket til borgerne er gode i Allerød.

- Men udvikler det sig til varmestue, så stopper vi forsøget, konstaterer Annette Wolgenhaen Godt.

Forventningen er, at forsøget går i gang i løbet af april.
Skriv en kommentar