Biblioteksopgaver skrevet ind i FN’s udviklingsdagsorden

13-08-2015 af Emma Nikander
I starten af august blev det endelige punktum sat for forhandlingerne af FN’s Post-2015-Agenda, og bibliotekernes opgaver er skrevet ind som redskaber til at skabe en mere lige verden.

Lige adgang til information gennem biblioteker og udbredelse af læsning figurerer nu i FN’s mål mod 2030. Baggrunden er, at evnen til at læse og til at opnå viden gennem information hos en befolkning udgør essentielle faktorer, når lande skal undergå en positiv udvikling. 

Biblioteksorganisationer verden over og IFLA hilser FN’s fokus velkommen, da det længe har været en mærkesag for organisationerne at få rettet opmærksomhed på vigtigheden af læsning og tilgængelig information.  

Formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen B. Andersen, siger blandt andet: »(…)Vi er derfor meget tilfredse med at se, at adgang til information, indsats mod analfabetisme og for læsning er med i de nye FN-mål.«

Den nye internationale udviklingsdagsorden indeholder desuden en lang række mål og målsætninger inden for økonomisk, miljømæssig og social udvikling. Nu er det op til offentlige og private aktører at bidrage til at opfylde FN’s mål.

Skriv en kommentar