Boghandelkæde dropper e-bogslæser

02-11-2015 af Sabrine Mønsted

Efter en flirt med salg af Amazons Kindle og e-bøger satser den britiske boghandelkæde Waterstones nu hundrede procent på fysiske bøger – for papirbogen er stadig læsernes foretrukne. 

»Først var e-bogslæseren Kindle en kæmpe succes, men det var ligesom en bestseller, der blev solgt ekstremt hurtigt, og så forsvandt salget,« siger administrerende direktør i boghandelkæden James Daunt til dagbladet Politiken. 

Boghandlerkæden Waterstones har 280 butikken i Storbritannien og er ifølge Politiken kommet frem til den erkendelse, at kunderne kommer ind i butikken for at købe papirbøger, hvilket betyder at de fjerner Amazons Kindle fra hylderne, da den ikke sælger.

Overlevelsesdygtigt papir

Den økonomiske krise – og Amazons billige bøger – har presset boghandlerne hårdt, men nu er udviklingen ved at vende, oplever bogdirektøren.

»Krisen har fået boghandlerne til at fokusere mere på at blive bedre til det, vi er gode til, og det har gjort bogbutikkerne til langt mere livelige og optimistiske steder i dag,« siger James Daunt.

Andre Breedt fra virksomheden Nielsen Book Research ser også håb for den fysiske bog.

»Det har vist sig, at den fysiske bog var langt mere overlevelsesdygtig, end man oprindelig forventede, hvor mange troede, at udviklingen ville følge den, vi har set på musikmarkedet.«

Salg side om side

Blandt britiske skolebørn svarede 75 procent, at de foretrækker papirbøger, og i USA er salget af e-bøger faldet 10 procent det seneste år.

Richard Mollet fra den britiske sammenslutning af forlæggere Publisher’s Association tror på, at der er ved at komme en vis stabilitet på bogmarkedet, hvor papirbøger og e-bøger vi vil blive solgt side om side med hver deres styrker.

Læs artiklen Britisk boghandel dropper Kindle til fordel for bøgerne af Lone Theils, Politiken, den 14. oktober 2015

Skriv en kommentar