Digitale visioner skal bringe Danmark tilbage på it-toppen

03-07-2015 af Anette Lerche

Bibliotekarforbundet sender i samarbejde med blandt andet Akademikerne et visions-papir til regeringen.

I 2009 var Danmark nummer 1 på World Economic Forums liste over lande, der havde den største it-parathed. Siden er Danmark drysset ned på en 15. plads, og det er blandt andet det billede, som Bibliotekarforbundet sammen med en lang række erhvervs- og lønmodtagerorganisationer vil ændre på med en fælles vision om at sætte turbo på digitaliseringen i Danmark. Det fælles budskab, som er givet videre til regeringen, har titlen »Danmark – Det mest digitale land i verden«. 

I visionerne er det blandt andet praktiske forhindringer som skævheden i adgangen til mobil- og internetdækning i Danmark, der tages fat på. Men der er også fokus på borgernes mulighed for at bruge it, hvor ikke alle er lige meget med på it-bølgen.

»Det kan skyldes generel skepsis mod digitale løsninger eller mangel på basale it-færdigheder, men det kan også skyldes, at de digitale løsninger ikke i tilstrækkelig grad er tilegnet grupper med særlige udfordringer«, skrives der i rapporten.

Behovet for fokus på it-kompetencer fremhæves også i visionerne, og kompetencerne skal understøttes helt fra starten af folkeskolen, skrives der.

Du kan læse visions-papiret på på Akademikernes hjemmeside.


Skriv en kommentar