Formidlingspris til Varde Bibliotek

24-11-2015 af Sabrine Mønsted

Kulturministeriet har kåret Varde Bibliotek til det bedst formidlende bibliotek i 2014. Bibliotekernes Formidlingspris er på 50.000 kroner og overrækkes af Kulturministeren den 27. november.

»I har gjort det fantastisk. I kan være til inspiration for andre biblioteker, der ligger uden for de store byers radius. Jeres formidling har udgangspunkt i det daglige liv og har både et kulturelt og et socialt sigte. I har meget tidligt set muligheder i at samarbejde bredt med parter uden for biblioteket, så små og store, unge og gamle får meget mere fra deres bibliotek end det, de i første omgang kom efter,« siger kulturminister Bertel Haarder om begrundelsen i en pressemeddelelse.

Vigtige partnerskaber

Det er tidligere kulturminister Marianne Jelved (R), der indstiftede prisen for en treårig periode. Prisen gives til det bibliotek, der i 2014 bedst har formået at formidle biblioteket som helhed. Der er lagt vægt på, at mangfoldighed og innovation afspejles i valget af metoder, og at formidlingsaktiviteterne går på tværs af medier og indebærer partnerskaber med lokale aktører. Der er også lagt vægt på, at en stor del af projekterne har nyhedsværdi og kan skaleres op eller ned og overføres til andre biblioteker.

»Varde Bibliotek har siden 1990’erne insisteret på at samarbejde ud af huset for at skabe kultur til alle – også til dem, der normalt ikke søger den. Prisen bestyrker os i, at det også er den vej, vi skal gå i fremtiden,« siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune Lisbet Rosendahl (V).

Se Varde Biblioteks Vimeo-kanal, der beskriver bibliotekets arbejde 

Læs mere om prisen 

Fakta:

I dommerkomitéen sidder blandt andet Klaus Rothstein, anmelder og journalist, Nanna Kann-Rasmussen, lektor ved Det Informationsvidenskabelige Akademi, og Elsebeth Tank, bibliotekskonsulent og tidligere stadsbibliotekar i Malmø.


Skriv en kommentar