IVA i Aalborg lukker

07-10-2015 af Sabrine Mønsted

Københavns Universitet påtænker at lukke uddannelserne i Informationsvidenskab og kulturformidling i Aalborg, IVA Vest, fra 2018.

IVA i Aalborg afvikles frem mod 2018 på grund af lavt optagelsestal. Foto: Lars Horn.

I 2015 var optaget på 26 studerende på IVA's afdeling i Aalborg. Det laveste tal i uddannelsens historie. Det er grunden til, at man nu vælger at afvikle IVA Vest, lyder det fra dekanen for Det Humanistiske Fakultet, Ulf Hedetoft:

»Det er en vanskelig beslutning at afvikle IVA Vest, som har været en del af den tidligere Danmarks Biblioteksskole i over 40 år. Men det er det eneste ansvarlige at gøre. Vi kan se, at uddannelsen er på kanten af kritisk masse, og at den vigende søgning kun fortsætter. Vi har fokus på kvaliteten af studietilbuddet til de studerende. Derfor er det ikke forsvarligt fortsat at optage så få studerende.«

Uddannelserne i Aalborg bliver opretholdt frem til sommer 2018, så de studerende på både bachelor- og kandidatuddannelser kan gøre deres studier færdige inden for normeret tid i Aalborg. Alle, der ønsker det, tilbydes at blive overflyttet til IVA i København. 

»Vi vil fortsat bevare vores stærke relation til Nordjylland. Vi har tradition for studerende i praktik i området, og praktikdelen kommer kun til at spille en stigende rolle fremefter. Vi har en tæt dialog med folkebibliotekerne og et stærkt censorkorps fra det nordjyske. Dertil kommer, at vi både har og fortsat vil have forskningsprojekter i samarbejde med nordjyske biblioteker,« siger institutleder Per Hasle i en nyhed på Det Informationsvidenskabelige Akademis hjemmeside.

Kommentarer (1)

7. oktober 2015 kl. 13:32
Katastrofalt - og vel nok det klareste symbol på, hvordan manglende demokratisk folkebiblioteks- og demokratirelevans i en uddannelse kan udradere visioner, udsyn, drømme og engagement på ganske få år.
Biblioteksfeltet drejer sig om livet, adgangen til fri information, oplysning, faglighed og drømmene om et bedre og mere demokratisk samfund ... det er dét som er baggrunden for vores informationsstyring og samfundsengagement. Gør biblioteksfeltet til en intetsigende del af forvaltnings- og ked-os-ihjel-ledelses-paradigmet, og ... tjaa, vi lukkede...

Skriv en kommentar